FALL HOUSE by Fougeron Architecture

 

 

 

A three-bedroom home stands above the sensational Big Sur coast, integrated into the natural californian beauty.

The architect’s vision was to build within the land, creating a structure inseparable from the context.

The main body of the house is composed by two rectangular boxes, connected by an all-glass library/den. The main entry is located on the upper volume, allowing the living spaces to unfold from the public to the private spaces. The lowest volume, a double-cantilevered master bedroom site, acts as a promontory above the ocean.

The link of the two volumes, a glass library/den, is the heart of the house; a room that unites the house inside and out both withi its geometry and its transparency.

An one-story concrete wing, perpendicular to the house, includes a ground-floor bedroom, services and green-roof; it is the boulder locking the house to the land.ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage   

Photo Credits: Joe Fletcher for Fougeron Architecture

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s